top of page

Hoş geldin 2017


Yeni olan her şey yeni umutlar yeni hayaller demek aslında. Yeni alınan ayakkabı, ceket, bluz, yeni boyatılan ya da kestirilen saç, daha güzel, daha yakışıklı, daha mutlu olmak ve kendini iyi hissetmek demek biraz da. Yeni iş, yeni aşk, yeni ev, yeni araba. Umutla bakmak geleceğe, güzel hayaller kurup mutlu olmak.

İnsan her yeni yıla da bu duygularla girer. Bir önceki yıldan daha güzel bir yıl düşler. Kimi aşk ister, kimi para, kimi sağlık ister kimi de başarı. İstekler hiç bitmez, ne varsa akla gelen istenir bu sihirli olduğu düşünülen dakikalarda. Kimse kötü şey istemez, kötüyü de aklına getirmez.

Yıl içinde o kadar çok şey yaşanır ki. Bunların bir kısmı da hiç aklımıza getirmek istemediğimiz kötü şeylerdir mutlaka. Öyle olur ki daha iyi olması dileğiyle girdiğimiz bir önceki yıldan daha kötü olur her şey.

Hayatımızda belki de bir çok zaman başımıza gelebilecek olumsuz şeyleri engelleyemeyiz. Ne kadar planlasak da her şeyi ne kadar doğru yapsak da olmaz işte. Ancak bunları istediğimiz gibi yorumlama seçeneğine sahibiz. Bu bizim elimizde ve bu konuda kendimizden başka da engelimiz yok. “Her güvensizlik, korku, trajedi, bağımlılık, ayrılık veya utanç verici olay senin en mükemmel versiyonuna ulaşman için yardımcılarındır” diyor Debby Ford ‘Gölgenin Sırrı’ isimli kitabında. ‘Zavallı ben’ mi ‘Güçlü ben’ mi daha cazip olan? Siz hangisini tercih ediyorsunuz?

Benim için 2017 yılı da biraz böyle oldu aslında. Benzerini pek yaşayamayacağım zorluklar yaşadım hayatımda. Aşamayacağım engellerle karşılaştım birçok kez. Önümde iki yol vardı. Ya çaresizlik içinde hayata küsüp depresyona girecektim, ya da daha güçlü durup ne yapmam gerektiğine, zorlukları nasıl fırsata çevireceğime karar verecektim. İlk yol daha kolay gibi görünüyordu. İkinci yol ise zor ama doğru olan. Ben kendime ‘zavallı ben’ i hiç yakıştıramadım. Hayatta o kadar çok güzel şey var ki, o kadar çok güzel şeye sahibim ki neden olumsuzlukları ya da sahip olamadıklarımı düşüneyim? Bu bana ne katar ki?

Hep şükrediyorum sahip olduğum şeyler için. Yaşanan olumsuzluklara, daha kötü bir yıl yaşamam dememe rağmen, beni daha güçlü, daha güzel ve daha mükemmel yaptığı için diyorum ki;

Hoş geldin 2017

Tanıtılan Yazılar

Son Paylaşımlar

Arşiv

Etiketlere Göre Ara

Henüz etiket yok.

Bizi Takip Edin

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page